DNA øremærker nu officielle i Danmark

Nyhed!

Nye officielle DNA øremærker fra TRU-TEST gør det nemt at udtage vævsprøve til DNA på alle nyfødte kalve . Når DNA øremærket sættes på øret, udtages samtidigt en vævsprøve, der automatisk skubbes ned i en prøvebeholder. Prøvebeholderen forsejles af tangen under lukning, og er lige til at løfte op. Prøvebeholderen indeholder konserveringsmiddel, så vævsprøven holder sig frisk indtil den sendes til laboratoriet. De officielle TRU-TEST DNA øremærker er velegnet til DNA analyse på laboratoriet, og har været brugt til genomisk selektion i kvægbesætninger i over 10 år, med mere end 60.000.000 DNA mærker produceret på verdensplan.

Mælkeproducent Henrik Graversen har brugt genomisk test i sin besætning i flere år. Han tester systematisk alle hundyr, og det har givet det avlsmæssige niveau i besætningen et kraftigt boost. Se hvordan og hvorfor han bruger genomisk test her:

Fordele ved genomisk test

For dig som besætningsejer kan genomisk test af kvæg betyde øget sundhed og økonomiske besætninger. Det giver et sikkert grundlag for udvælgelse af de bedste avlsdyr til næste generation, og mindsker risikoen for arvelige lidelser. DNA øremærker er en nem og praktisk måde at indsamle vævsprøver, og kan bruges allerede fra dyrets fødsel.

De officielle TRU-TEST DNA øremærker kan bestilles på www.oeremaerker.dk

Har du en kommentar til dette indlæg?

Luk menu
×

Kurv