Rekord LAV tabsrate på øremærker

Hver måned beregner vi tabsraten på vores øremærker til kvæg baseret på 6 års data fra SEGES. Der er mange der taler om tabsrater, men der kommer sjældent konkrete tal på bordet, og det vil vi gerne ændre på.

Seneste Tabsrater for TRU-TEST øremærker

0 %
OKTOBER 2018
0 1%
SEPTEMBER 2018
0 0%
AUGUST 2018
0 %
JULI 2018
0 %
JUNI 2018

Hvad betyder det i praksis? Hvis tabsraten er f.eks er 1,5% vil det sige, at en besætning der har købt 200 TRU-TEST øremærker højst har tabt 3 øremærker på 6 år i gennemsnit.

Tabsraten er afhængig af kvaliteten på plastmaterialet og ikke mindst låsemekanismen, der forbinder han- og hunddelen. Samtdigt er det vigtigt at øremærket kan dreje rundt omkring øret uden slid på hverken låsen eller koens øre.

Hvordan beregner vi tabsraten?

Hver gang vi laver et erstatningsmærke kan vi i vores database se om det er et mærke, vi har lavet før. Hvis det er tilfældet, så er det naturligvis et af vores mærker der er faldet af. De indgår i altså i beregningen af vores tabsrate, måned for måned.

Har vi ikke lavet mærket før er det naturligvis et mærke fra en anden producent, der er faldet af. Vi laver rigtig mange erstatningsmærker i øjeblikket, men de fleste går til nye kunder, der har brugt andre øremærker end fra TRU-TEST tidligere.

Undersøgelser fra Schweiz

I 2013 startede Den Schweiziske version af dyreregistrerings databasen en undersøgelse af vores øremærker. Baseret på en levering af ca. 1.6 mio øremærker om året var tabsraten følgende:

År 1 : 0,23%
År 2 : 0,57%
År 3 : 0,88%
År 4 : 1,34%

Vi gør det altså lidt bedre i DK 😊

Fra 2012 – 2015 lavede Østrigerne samme regnestykke baseret på en levering af øremærker til 575.965 køer. Den samlede tabsrate lå under 1 procent. Altså lidt bedre end os i DK, så der er stadig lidt at komme efter!

1
2
1
2

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Hej
    Jeg har lige et spørgsmål kan det bruges til Kødkvæg til at sammensætte køer og tyrer for at se hvad det giver den bedste slagte resultat og de bedste avlsdyr vi har en Charolais besætning.

Skriv et svar

Luk menu
×

Kurv